Saltar a contingut. Saltar a contenido. Skip to content
inici > exposicions > Exposició a la Casa del Cable de Xàbia

1913-2013 Cent any del naixement de Salvador Espriu. "Lo local esdevé global"

2013-cintadalmau-poster

La pell de brau

Lloc:Taller d'art Cinta Dalmau (Tortosa)

Dates: març, juny i setembre 2013

 

La pell de brau La pell de brau La pell de brau La pell de brau La pell de brau

Fitxa tècnica

Tapis contemporani amb diverses llanes i textures

Bastidors de fusta natural pintats amb acrílic.

Mides:
Ample: 145cm
Llarg: 276 cm

Llegenda:

Innecessari d’altre color .Negre, negres, fosc, foscor, negre de tipografia, de pessimisme, de por, a partir del poema de Salvador Espriu: La pell de Brau (1960)

El passat 15 de maig, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar declarar l’any 2013 com a “Any Espriu” per commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 10.07.1913 - Barcelona, 22.02.1985).

Salvador Espriu és un dels autors més insignes de les lletres catalanes. La profunditat i l’alta significació de la seva obra, reconegudes per la crítica internacional, són mereixedores de la major atenció i consideració. De la mateixa manera, l’exemplaritat de la seva actitud en una de les situacions històriques més adverses per a Catalunya, que se sintetitza en les seves paraules, “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, constitueixen un llegat que ha de romandre en la memòria dels catalans.

Al Taller d’Art Cinta Dalmau ens vam sumar a la iniciativa programant una sèrie d’actes comissariats per Josep Vicens i Planagumà, dels quals ens agradaria fer-vos-en coneixedor i convidar-vos també a assistir, participant d’aquest homenatge de tot un poble a un dels seus escriptors més destacats.

Es va rebre la visita d’Enric Benavent bisbe de Tortosa

Es va cloure l’any Espriu a les Terres de l’Ebre amb l’acte de despenjar el tapís “La pell de brau”al Febrer del 2014 .

Ficha técnica

Tapiz contemporáneo con varias lanas y texturas

Bastidores de madera natural pintados con acrílico.

Medidas:
Ancho: 145cm
Largo: 276 cm

Leyenda: Innecesario de otro color. Negro, negros, oscuro, oscuridad, negro de tipografía, de pesimismo, de miedo, a partir del poema de Salvador Espriu: La pell de Brau (la piel de toro) (1960)

El pasado 15 de mayo, el Gobierno de la Generalitat de Catalunya acordó declarar el año 2013 como "Año Espriu" para conmemorar el centenario del nacimiento de Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 07.10.1913 - Barcelona, 22.02.1985).

Salvador Espriu es uno de los autores más insignes de las letras catalanas. La profundidad y la alta significación de su obra, reconocidas por la crítica internacional, son merecedoras de la mayor atención y consideración. De la misma manera, la ejemplaridad de su actitud en una de las situaciones históricas más adversas para Cataluña, que se sintetiza en sus palabras , "Nos mantendremos fieles para siempre al servicio de este pueblo", constituyen un legado que debe permanecer en la memoria de los catalanes.

En el Taller de Arte Cinta Dalmau nos sumamos a la iniciativa programando una serie de actos comisariados por Josep Vicens y Planagumà, de los que nos gustaría haceros conocedores e invitaros también a asistir, participando de este homenaje de todo un pueblo a uno de sus escritores más destacados.

Se recibió la visita de Enrique Benavent obispo de Tortosa

Se cerró el año Espriu en las Terres del Ebre con el acto de descolgar el tapiz "La piel de toro" en Febrero del 2014 .

Technical data

Contemporary tapestry wools and various textures

Racks natural wood painted with acrylic.

Size:
Width: 145cm Length: 276 cm

Legend: Needless to another color. Negro, black, dark, dark black of typography, pessimism, fear, from the poem Espriu: La pell de Brau (The bull's skin) (1960)

On 15 May, the Government of Catalonia decided to declare the year 2013 as " Year Espriu " to commemorate the centenary of the birth of Espriu and Castellón (Santa Coloma , 07/10/1913 - Barcelona 22:02 .1985 ).

Espriu is one of the most distinguished authors of Catalan literature . The depth and the high significance of his work , recognized by international critics , are worthy of greater attention and consideration. Similarly , the exemplary attitude ... one of the most historical situations adverse to Catalonia , which is summarized in his words , " We will remain faithful forever at the service of the people," constitute a legacy that has remained in the memory of the Catalans.

Art Workshop Ribbon Dalmau we joined the initiative scheduling a series of events curated by Josep Vicens Planagumà , which we would like to make you aware in - and also invite you to attend , participate in this tribute a town in one of its most outstanding writers.

It was visited by Henry bishop of Tortosa Benavente

Ended in Espriu Terres de l'Ebre with the act of picking up the tapestry " The bull's skin " in February 2014.

Tornar amunt
 

Inici | Mapa web | Imprimir | Accessibilitat

Aquest lloc web és vàlid XHTML i CSS. Segueix normes WAI

 

© Palmira Rius. Lleida 2010

Disseny i desenvolupament Carles Aguiló